Sportfilm festivalové ozvěny po celé republice

Jste fanoušky sportovních filmů? Zaujal vás náš festival, ale je pro vás Liberec jak se říká „ trochu z ruky“ ? Rozhodli jsme přivézt do jednotlivých krajských měst to nejlepší, co Sportfilm nabídl v roce 2023. Připravili jsme pro naše příznivce tzv. Festivalové ozvěny – jednodenní program plný filmů, besed, výstav a záznamů z konferencí. Nabídneme speciální bloky pro děti, seniory a dospělé, aby si každá generace našla něco pro sebe.

Děti se mohou během dopoledního programu pro školy těšit na filmy jako Different Kind of Princess, o profesionální snowboardistce, Skejty a Lopaty, o budování skateparků v Jižní Africe, nebo Paris: Mecca of Parkour, snímek o dobrodružné výpravě několika parkouristů. Filmovou přehlídku pak doplní sestřih besedy na téma MentalHealth. O duševním zdraví ve sportu si povídala lyžařka Šárka Strachová se zajímavými hosty – Gabrielou Soukalovou, tenistkou Helenou Sukovou, basketbalistkou Ilonou Burgrovou a horolezkyní Klárou Kolouchovou. Dále se mohou děti těšit na zajímavý sestřih České televize o životním příběhu Věry Čáslavské.

Odpolední blok pro seniory nabídne film Going for Gold, poutavý příběh o vlivu politiky na sport, nebo snímek 90 Years Young, který přesvědčí diváky, že začít s během není nikdy pozdě, třeba i v šedesáti letech.

V podvečer se může celá rodina vydat společně na film Děti Nagana a připomenout si tak zlaté časy našich hokejistů.

Festivalové ozvěny pak zakončí emotivní snímek o slovenské fotbalové legendě Martin Škrtel: Buď, alebo. Film, který v rámci letošního ročníku Sportfilm festivalu získal „Cenu ředitelky festivalu“ a na světovém finále FICTS v Miláně pak obdržel ocenění Mention d´Honneur. Na své si přijdou i fanoušci rychlých aut, a to u filmu Enzo Ferrari: the red and the black. Chybět nebude ani napínavý film Rebound, který odráží nejen těžkost aktuálních světových událostí, ale především poukazuje na to, jak sport, touha a odhodlání jdou ruku v ruce.

Nedílnou součástí festivalových ozvěn bude i výstava fotografií manželů Zátopkových z jejich úspěšné olympijské kariéry.

Celým programem diváky provede programový ředitel Sportfilmu Jakub Bažant, sportovní novinář a komentátor České televize a ředitelka festivalu Renata Balašová. V rámci besed uvidíte například herce Filipa Březinu, Zdeňka Piškulu nebo bývalou lyžařku a trenérku Lucii Pešánovou. Pojďte společně s námi nasát atmosféru filmového festivalu. Pro všechny návštěvníky bude vstupné zdarma. Sledujte náš web a sociální sítě, kde vám postupně odhalíme města, ve kterých se objevíme.

Těšíme se na vás!