Festivalové ozvěny ve Zlíně slavily úspěch!

Náštěvníci Festivalových ozvěn 19.4. ve Zlíně měli jedinečnou možnost být součástí tak vyjímečného dne, kdy Sportfilm festival Liberec vycestoval se svým programem za hranice Libereckého kraje. Vedle promítaných filmů nechyběla ani výstava fotografií manželů Zátopkových z celé jejich úspěšné olympijské kariéry. Děti si prověřily svoji bystrost ve vědomostním kvízu a ty nejlepší obdržely věcné ceny od značek Author a Lipo.

Nedílnou součástí celého dne byly také besedy s hercem Filipem Březinou. Společně s moderátorem České televize Jakubem Bažantem nahlédli do zákusilí tvorby sportvních filmů.

A jak se Filipovi ve Zlíně líbilo? "Sport je můj velký koníček, hlavně běhání. Jen tak na okraj, už několik měsíců se připravuji na květnový Pražský mezinárodní maraton. Takže, když se naskytla příležitost spojit povídání o práci, sportu a filmech, bylo to pro mě příjemné. Navíc ve městě, kde jsem si mohl při natáčení filmu Zátopek zaběhat s Emilem neboli Václavem Neužilem." 

"Filip velmi otevřeně mluvil o všem, co diváky festivalových ozvěn zajímalo. Nedělalo mu problém odpovědět vlastně jakoukoliv otázku dětí či dospělých v hledišti a bylo jedno, jestli se dotazující ptali na filmové nebo divadelní role, trému, jeho vztah ke sportu nebo třeba i na to, jestli kouří," hodnotí besedu Jakub Bažant, který se s Filipem poznal již před sedmi lety při castingu a následně při natáčení filmu Zlatý podraz, a dodává: "Je vidět, jak Filip za tu dobu vyzrál, získal zkušenosti a nadhled a přitom dokázal zůstat svůj."

Děkujeme všem divákům, dětem, studentům i dospělým, kteří zavítali na Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně a vytvořili zde příjemnou atmosféru. Věříme, že se za rok opět potkáme na dalším ročníku.